Goto main content

Eerbetoon aan Camille Lepage

De 26-jarige fotografe werd vermoord teruggevonden in de Centraal-Afrikaanse Republiek. In januari maakte ze nog een reportage voor ons.

Foto van Camille Lepage van vluchtelingen in Zuid-Soedan

Camille Lepage, een 26-jarige Franse fotojournaliste, werd vermoord tijdens het maken van een reportage in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Haar overlijden werd dinsdag 13 mei aangekondigd door de Franse autoriteiten.

Camille bracht verschillende Afrikaanse crisissen in beeld. Ze engageerde zich voor humanitaire organisaties die in conflictzones werken. Zo maakte ze in januari een reportage voor Handicap International in Zuid-Soedan. Haar bijzondere foto's doken geregeld op in de internationale media.

Camille had het talent om de situatie van de meest kwetsbaren te begrijpen en in beeld te brengen. Iedereen die de kans had om haar te ontmoeten, kan dat beamen.

Ik wil dat het publiek voelt wat de mensen meemaken”, vertelde ze. "Ik zou willen dat ze empathie voor hen voelen als mensen, eerder dan een groep Afrikanen die lijden onder een oorlog ergens op het zwarte continent.”

Handicap International steekt alle fotografen en journalisten, die zoals Camille de slachtoffers van vergeten crisissen in beeld brengen, een hart onder de riem.

Onze oprechte deelneming gaat uit naar de familie en vrienden van Camille.

Fotoreportage

Bekijk hier de fotoreportage van Camille over vluchtelingenkamp Juba 3 in Zuid-Soedan voor Handicap International.

Meer over dit onderwerp

Hulpverleners in Gaza slaken noodkreet

Hulpverleners in Gaza slaken noodkreet

'Net als de meer dan twee miljoen Palestijnen in de Gazastrook worden ook wij, humanitaire hulpverleners, uitgehongerd, ontheemd en gedood.'

Geweld in Colombia veroorzaakt grootste humanitaire crisis in decennia
© C. Maldonado / HI
Hulpverlening Preventie

Geweld in Colombia veroorzaakt grootste humanitaire crisis in decennia

Handicap International staat ontheemde bevolking bij met revalidatiezorg en psychologische ondersteuning na oplaaiend geweld.

De antipersoonsmijn: dodelijk voor burgers en militair achterhaald
© A. Sawadogo / HI
Preventie

De antipersoonsmijn: dodelijk voor burgers en militair achterhaald

Zes landen kondigden aan zich terug te trekken uit het Verdrag tegen antipersoonsmijnen. Telkens komt hetzelfde argument naar boven: landen willen zich kunnen verdedigen door landmijnen in te zetten. Gary Toombs, expert ontmijning bij Handicap International, legt uit waarom het gebruik van antipersoonsmijnen achterhaald is om grenzen te beschermen.

Handicap International vzw | Gewijde-Boomstraat 44 - bus 1 | 1050 Brussel |
[email protected] | Ondernemingsnummer: BE0432235661

IBAN : BE80 0000 0000 7777 | BIC : GEBABEBB