Go to main content
 
 

The Floor Is Lava

Mijnen en andere wapens
Het klassieke kinderspel ‘de vloer is lava’ is momenteel een wereldwijde internethype op de sociale media. Handicap International surft mee op de trend en lanceert een nieuwe campagne ‘The Floor Is Lava’ om aandacht te vragen voor de slachtoffers van landmijnen en explosieve oorlogsresten wereldwijd. 

Brussel, donderdag 6 juli 2017 - Het klassieke kinderspel ‘de vloer is lava’ is momenteel een wereldwijde internethype op de sociale media. Handicap International surft mee op de trend en lanceert een nieuwe campagne ‘The Floor Is Lava’ om aandacht te vragen voor de slachtoffers van landmijnen en explosieve oorlogsresten wereldwijd. 

Zie je ineens iemand in een prullenbak springen, hangend aan een lantaarnpaal of dubbelgevouwen tussen de blikken soep in een supermarkt? Grote kans dat diegene meedoet aan de nieuwste hype ‘The Floor Is Lava’.

Handicap International stuurt een video de wereld in waarin jongeren de uitdaging aangaan. Als iemand ‘The Floor is Lava’ roept heb je vijf seconden de tijd om een veilige plek te vinden waarbij je de vloer niet aanraakt. Het is een enorm populair spel op de sociale media.

Helaas is dit in sommige landen geen spel. Mijnen en explosieve restanten van de oorlog maken elke dag 18 slachtoffers. Zij die overleven, moeten opnieuw leren lopen. Kinderen moeten opnieuw leren kind zijn.

Met deze campagne wil Handicap International de mensen hier van bewust maken. Met een kleine bijdrage kan iedereen de slachtoffers steunen. De humanitaire organisatie roept de mensen ook op de petitie ‘Stop Bommen Op Burgers’ te tekenen om één miljoen handtekeningen te verzamelen tegen bombardementen op burgers.

Handicap International is een internationale hulporganisatie die actie onderneemt voor personen met een handicap en kwetsbare bevolkingsgroepen in zestig landen. De organisatie helpt al sinds haar oprichting slachtoffers van landmijnen en explosieve oorlogsresten en heeft ontmijningsactiviteiten in verschillende landen. Onlangs stuurde Handicap International ontmijners naar Irak. In Colombia wordt een ontmijningsteam opgeleid om dit jaar nog te beginnen ontmijnen.

 

De slachtoffers steunen: www.handicapinternational.be/nl/the-floor-is-lava

De petitie tekenen: www.stopdebommen.be

 

De campagne kwam tot stand in samenwerking met het communicatiebureau Leo Burnett, die in 1999 de blauwe veters van de organisatie creëerde. Zo droegen de Rode Duivels en Koning Albert II de blauwe veters ter gelegenheid van de belangrijke voetbalwedstrijd België – Schotland in 2001.

Nos actions
pays
par pays

Contactez-nous

Relations presse

Aidez-les
concrètement

Pour aller plus loin

"Deze oorlog die al vier jaar duurt, heeft de mensen uitgeput."
© Gilles Lordet / HI
Mijnen en andere wapens Revalidatie

"Deze oorlog die al vier jaar duurt, heeft de mensen uitgeput."

Suad Al-Qadri werkt als psychosociale hulpverlener voor HI in Sana’a, de hoofdstad van Jemen. Ze vertelt over de mentale toestand van de patiënten die door HI geholpen worden en de gevolgen van bombardementen op de psychologische gezondheid van de bevolking.

Nieuw geweld in Gaza: explosieve wapens veroorzaken zware verwondingen Mijnen en andere wapens Revalidatie

Nieuw geweld in Gaza: explosieve wapens veroorzaken zware verwondingen

Meer dan dertig personen werden het voorbije weekend gedood bij raketaanvallen en bombardementen tussen Gaza en Israël. Deze escalatie van het geweld kan een nieuwe golf van gewonden veroorzaken in Gaza, waar de ziekenhuizen en revalidatiecentra nu al kreunen onder het werk. 

"Stop het moorden. Stop deze misdadige oorlogsmachine!" Mijnen en andere wapens Noodhulp

"Stop het moorden. Stop deze misdadige oorlogsmachine!"

Handicap International veroordeelt de bombardementen op het belegerde Oost-Ghouta. De gewelddadige escalatie van de bombardementen in Oost-Ghouta in Syrië heeft de voorbije 72 uur geleid tot meer dan 200 dodelijke slachtoffers. De infrastructuur – vooral ziekenhuizen en schuilplaatsen – werd zwaar beschadigd.