Go to main content
 
 

The Floor Is Lava

Mijnen en andere wapens
Het klassieke kinderspel ‘de vloer is lava’ is momenteel een wereldwijde internethype op de sociale media. Handicap International surft mee op de trend en lanceert een nieuwe campagne ‘The Floor Is Lava’ om aandacht te vragen voor de slachtoffers van landmijnen en explosieve oorlogsresten wereldwijd. 

Brussel, donderdag 6 juli 2017 - Het klassieke kinderspel ‘de vloer is lava’ is momenteel een wereldwijde internethype op de sociale media. Handicap International surft mee op de trend en lanceert een nieuwe campagne ‘The Floor Is Lava’ om aandacht te vragen voor de slachtoffers van landmijnen en explosieve oorlogsresten wereldwijd. 

Zie je ineens iemand in een prullenbak springen, hangend aan een lantaarnpaal of dubbelgevouwen tussen de blikken soep in een supermarkt? Grote kans dat diegene meedoet aan de nieuwste hype ‘The Floor Is Lava’.

Handicap International stuurt een video de wereld in waarin jongeren de uitdaging aangaan. Als iemand ‘The Floor is Lava’ roept heb je vijf seconden de tijd om een veilige plek te vinden waarbij je de vloer niet aanraakt. Het is een enorm populair spel op de sociale media.

Helaas is dit in sommige landen geen spel. Mijnen en explosieve restanten van de oorlog maken elke dag 18 slachtoffers. Zij die overleven, moeten opnieuw leren lopen. Kinderen moeten opnieuw leren kind zijn.

Met deze campagne wil Handicap International de mensen hier van bewust maken. Met een kleine bijdrage kan iedereen de slachtoffers steunen. De humanitaire organisatie roept de mensen ook op de petitie ‘Stop Bommen Op Burgers’ te tekenen om één miljoen handtekeningen te verzamelen tegen bombardementen op burgers.

Handicap International is een internationale hulporganisatie die actie onderneemt voor personen met een handicap en kwetsbare bevolkingsgroepen in zestig landen. De organisatie helpt al sinds haar oprichting slachtoffers van landmijnen en explosieve oorlogsresten en heeft ontmijningsactiviteiten in verschillende landen. Onlangs stuurde Handicap International ontmijners naar Irak. In Colombia wordt een ontmijningsteam opgeleid om dit jaar nog te beginnen ontmijnen.

 

De slachtoffers steunen: www.handicapinternational.be/nl/the-floor-is-lava

De petitie tekenen: www.stopdebommen.be

 

De campagne kwam tot stand in samenwerking met het communicatiebureau Leo Burnett, die in 1999 de blauwe veters van de organisatie creëerde. Zo droegen de Rode Duivels en Koning Albert II de blauwe veters ter gelegenheid van de belangrijke voetbalwedstrijd België – Schotland in 2001.

Nos actions
pays
par pays

Contactez-nous

Relations presse

Aidez-les
concrètement

Pour aller plus loin

Stop wapenleveringen aan Israël
© HI
Mijnen en andere wapens Noodhulp

Stop wapenleveringen aan Israël

Handicap International roept samen met de Ceasefire Now coalitie op tot een stopzetting van alle wapenleveringen aan Israël en tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza.

Een derde van alle landen en gebieden is blootgesteld aan explosief geweld Mijnen en andere wapens

Een derde van alle landen en gebieden is blootgesteld aan explosief geweld

Op 22 april 2024 publiceerde het Internationale Netwerk Explosieve Wapens (INEW) de Explosive Weapons Monitor 2023.

Naar een einde van bombardementen op dichtbevolkte gebieden
© HI
Mensenrechten Mijnen en andere wapens Preventie

Naar een einde van bombardementen op dichtbevolkte gebieden

Tijdens een conferentie in Oslo kwamen verschillende landen bijeen om de uitvoering van de politieke verklaring tegen het bombarderen en beschieten van steden te bespreken en op te volgen.