Goto main content

Welcome to life

Welcome to Life is een aangrijpende fototentoonstelling over mama’s en kinderen, die je kan lenen om in je school, je gemeente of op je evenement op te zetten.

Een moment van geluk. Dat is wat de komst van een baby moet zijn, overal ter wereld. Maar elk jaar overlijden honderdduizenden vrouwen bij de bevalling en houden ze er problemen aan over die tot handicaps leiden, vooral in ontwikkelingslanden. Miljoenen kinderen sterven nog voor ze vijf jaar oud zijn. De oorzaken die tot kindersterfte leiden, erge koorts en ondervoeding bijvoorbeeld, liggen eveneens aan de basis van handicaps. Terwijl de helft van de oorzaken van overlijden en handicaps bij moeders en baby's kan worden vermeden.

De verhalen achter het beeld

Nieuw leven levert mooie en ontroerende beelden op. Fotografes Bieke Depoorter en Layla Aerts trokken naar Mali, Cambodja en Vietnam. Zij brachten in beeld hoe een toekomstige mama in het Zuiden haar zwangerschap en de geboorte van haar kind beleeft. En hoe ze haar kind ziet groeien, met vallen en opstaan. Momentopnames van blijdschap, liefde, opluchting en geluk. Maar nieuw leven levert soms ook confronterende beelden op. De foto’s tonen ook het verdriet, de spanning en de breekbaarheid, die in de blik van een moeder sluipen als er iets misloopt.

Waar ook ter wereld, alle kersverse mama’s en papa’s voelen hetzelfde. Daarom ging fotografe Katrijn Van Giel in België op zoek naar gelijkaardige indrukken en verhalen.

Boek nu Welcome to Life

Wil je je school, gemeente of evenement extra cachet geven? Boek dan gratis onze fototentoonstelling Welcome to Life. Je hebt de keuze tussen twee formaten:

  • Outdoor tentoonstelling bestaande uit 10 sfeervol verlichte kubussen.
  • Indoor tentoonstelling bestaande uit ofwel 14 roll ups (recto gedrukt) ofwel 7 roll ups (recto-verso gedrukt).
Charline Charline Charline Charline

NEEM CONTACT OP MET
CHARLINE CHARLIER

+32 (0)2 233 01 90
[email protected]