Goto main content

Een gift doen zonder te betalen? geweldig toch!

De projecten van Handicap International steunen, dat kan je uiteraard doen met een gift. Maar wist je dat je vanaf nu ook simpelweg geld kan verzamelen door te stappen?

Via de app WeWard blijf je exact op de hoogte van het aantal stappen die je op een dag aflegt. Hoe meer je stapt, hoe meer je hiervoor wordt beloond. Want voor elk vast aantal stappen ontvang je geld dat je meteen kan schenken aan onze organisatie. Eénmaal het doel is bereikt, zullen in totaal 1.000 kinesitherapeutische sessies kunnen worden gegeven aan kinderen en jongeren met een handicap in Bolivia.

Je wandelt geld bij mekaar én blijft meteen in topconditie. Waar wacht je eigenlijk nog op?

Hoe werkt het?

 

1. Download de app WeWard

2. Begin te stappen

3. Wissel je afgelegde stappen om in 'wards'

4. Schenk de 'wards' aan Handicap International

5. Handicap International ontvangt hiervoor een geldbedrag, dat het besteedt aan haar project in Bolivia

Hoe besteedt Handicap International het geld?

Met het ingezamelde bedrag kunnen we in totaal 1.000 kinesitherapeutische sessies financieren. Via deze revalidatiezorg verbeteren we de fysieke gezondheid van kinderen en jongeren met een handicap en vermijden we nieuwe handicaps.

In Bolivia worden mensen met een handicap vaak gezien als een last, de handicap zelf als een straf of een vloek. Hun toegang tot de gezondheidszorg is erg beperkt, vooral omdat er niet genoeg mensen zijn opgeleid in de revalidatiesector.

Sinds januari 2022 werkt Handicap International in de departementen Santa Cruz en La Paz in Bolivia aan de verbetering van de gezondheid van kinderen en jongeren met een handicap of personen die het risico lopen een handicap te ontwikkelen. Via een reeks activiteiten, waaronder kinesitherapie en revalidatiesessies, heeft het project een dubbel doel:

  • Het risico verminderen dat kinderen en tieners een handicap ontwikkelen als gevolg van een gebrek aan diagnose, ongeval, verwonding of ziekte;
  • Hun zelfstandigheid verbeteren: via het Boliviaanse gezondheidszorgsysteem te versterken krijgen ze betere zorg. 

In samenwerking met overheidsinstanties (Ministerie van Volksgezondheid, ziekenhuizen) en maatschappelijke organisaties (organisaties voor personen met een handicap) worden zorgtrajecten voor kinderen met een handicap ontwikkeld. Dit omvat, waar nodig, revalidatie, geestelijke gezondheidzorg, seksuele en reproductieve gezondheid en bescherming tegen geweld.

Waar komt het geld vandaan?

De app WeWard werkt samen met private partners. Deze partners betalen voor advertentieruimte op de app. Het geld dat WeWard ontvangt wordt gebruikt om ingezamelde stappen uit te betalen aan organisaties als Handicap International.