Goto main content

Vanaf nu nemen we de bus

Mensenrechten
Democratische Republiek Congo

In veel landen werkt Handicap International samen met lokale verenigingen van en voor mensen met een handicap. Onze teams leren hen om beter voor hun rechten en hun leden op te komen.Het openbaar vervoer nemen is voor mensen met een handicap in Kinshasa een hele opgave. Wie een handicap heeft, krijgt vaak te horen dat hij de taxibus niet op mag. Omdat hij of zij niet zou betalen of behekst is, zo geloven chauffeurs.

des femmes handicapées discutent avec un chauffeur de taxibus

In veel landen werkt Handicap International samen met lokale verenigingen van en voor mensen met een handicap. Onze teams leren hen om beter voor hun rechten en hun leden op te komen.

Het openbaar vervoer nemen is voor mensen met een handicap in Kinshasa een hele opgave. Wie een handicap heeft, krijgt vaak te horen dat hij de taxibus niet op mag. Omdat hij of zij niet zou betalen of behekst is, zo geloven chauffeurs.

De leden van Parousia, een partnerorganisaties van Handicap International, zijn naar een ‘bushalte’ afgezakt waar ze stickers met een sensibiliserende boodschap op voertuigen hebben geplakt. Ze praatten met chauffeurs en probeerden hen te overtuigen om mensen met een handicap mee te nemen. De actie werd erg goed onthaald.

Meer over dit onderwerp

DR Congo: 2,6 miljoen mensen in Noord-Kivu hebben dringend humanitaire hulp nodig
© HI
Gezondheid Noodhulp Revalidatie

DR Congo: 2,6 miljoen mensen in Noord-Kivu hebben dringend humanitaire hulp nodig

De oplaaiende geweld in Oost-Congo zorgt opnieuw voor stijgende noden. Handicap International biedt revalidatiezorg, psychologische ondersteuning en verzorgt het transport van hulpgoederen voor 12 ngo's.

Oproep tot het stoppen van geweld
© Xavier Bourgois / HI
Mensenrechten Noodhulp

Oproep tot het stoppen van geweld

In het zicht van een dreigende Israëlische inval in de Gazastrook roepen 12 internationale ngo's op tot een einde van het gewapend geweld zodat een nooitgeziene humanitaire crisis wordt vermeden.

 'In de eerste plaats zijn het de Oekraïense burgers zijn die de gevolgen zullen dragen'
© R.Crews
Mensenrechten Mijnen en andere wapens

'In de eerste plaats zijn het de Oekraïense burgers zijn die de gevolgen zullen dragen'

Na een eerste lading te hebben geleverd in juli, zal de VS deze maand opnieuw clustermunitie overdragen aan Oekraïne. Deze bommen zijn door de Conventie van Oslo echter verboden.