Goto main content

Nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Per publicatiedatum

Leven met diabetes: het parcours van Abdelrazzaq 1 februari 2021

Diabetes is één van de belangrijkste oorzaken van beperkingen en leidt in sommige gevallen tot een amputatie. Dat gebeurde ook bij Abdelrazzaq.

 • Jordanië
 • Syrië

Channa: een stap in de goede richting 25 januari 2021

Channa heeft een aangeboren afwijking. Haar verhaal toont aan hoe belangrijk revalidatiezorg en opvolging zijn voor kinderen met een beperking.

 • Cambodja

Koninklijk bezoek bij Handicap International 20 januari 2021

Koningin Mathilde bracht dinsdagochtend een bezoek aan de Brusselse hoofdzetel van Handicap International. Ze ontmoette er de directeur van de organisatie in België, Erwin Telemans, en enkele andere medewerkers. Het gezelschap besprak uitvoerig de werking, de visie en de toekomstige projecten van HI in meer dan 60 landen, ook werd er dieper ingegaan op hoe onze organisatie zich tijdens de pandemie in 2020 is blijven inzetten voor personen met een beperking.

 • België

HI biedt online revalidatiezorg in Rwanda aan 12 januari 2021

Ook Rwanda ontsnapt niet aan de Covid-19 epidemie. Handicap International (HI) zette er een virtueel platform voor ‘telerevalidatie’ op, zodat onze patiënten hun kinesitherapiesessies vanop afstand konden afwerken.

 • Rwanda

"Ik kon zelfs mijn kinderen niet meer voeden" 12 januari 2021

Door de economische crisis die Venezuela in een wurggreep houdt, vluchtten Milagros Chacin en haar familie naar Colombia. Maar de uitbraak van de Covid-19-pandemie heeft de levensomstandigheden van de vluchtelingen nog meer onder druk gezet. Hoe moeten ze zich hieruit zien te redden?

 • Colombia

Covid-19 of niet, Sreyoun kan blijven rekenen op revalidatiezorg 7 januari 2021

De Covid-19 gezondheidscrisis heeft noch de moeder van Sreyoun, noch het team van HI tegengehouden om het kleine meisje te blijven helpen. De moeder van Sreyoun is verheugd over de vooruitgang die Sreyoun geboekt heeft.

 • Cambodja

Madagaskar: de meest kwetsbaren beschermen tegen Covid-19 18 december 2020

Handicap International heeft verschillende projecten in Madagaskar aangepast om personen met een beperking te ondersteunen en te voorkomen dat ze door de pandemie getroffen worden.

 • Madagaskar

Uitdagingen voor mensen met een beperking in Covid-tijden 18 december 2020

De teams van Handicap International blijven alert voor de impact van de pandemie op mensen met een beperking. Vaak vergeten door de maatschappij, en door de langetermijneffecten van Covid-19 dreigt hun isolement en gezondheid nog te verergeren.


Belgische steun maakt het verschil 14 december 2020

Kinshasa telt vandaag de dag een bevolking van ongeveer 12 miljoen mensen, waaronder bijna 300 000 kinderen met een matige tot ernstige beperking. Handicap International heeft er dankzij vooral Belgische steun verschillende projecten uitgerold om de levenskwaliteit van de mensen met een beperking te verbeteren.

 • Democratische Republiek Congo

Project ‘Djama Inasimama’ 2 december 2020

Het project ‘Djama Inasimama’ is gericht op het verbeteren van de revalidatiezorg voor de armste gemeenschappen in Kinshasa. 

 • Democratische Republiek Congo

Trésor, het onzichtbare kind 2 december 2020

Trésor leek jarenlang onzichtbaar. Tot hij opnieuw naar school kon gaan en zijn eerste “stuk ijzer” kreeg van Handicap International. 

 • Democratische Republiek Congo

Hoe een simpele breuk ontaardde in een nachtmerrie 2 december 2020

Raphael woont in Kinshasa, in één van de armste wijken van de Congolese hoofdstad. Zijn ene been is korter dan het andere, een gevolg van zijn aangeboren afwijking. Die beperking bezorgde hem niet veel last, tot hij zes jaar werd.

 • Democratische Republiek Congo

Verboden clusterbommen blijven (burger)slachtoffers maken 26 november 2020

Uit het laatste verslag van de Cluster Munition Monitor, dat deze week gepubliceerd werd, blijkt dat Syrië voor het achtste jaar op rij verantwoordelijk is voor de meeste slachtoffers. In 2019 nam het land in oorlog 80% van de slachtoffers voor zijn rekening. Maar de Cluster Munition Monitor getuigt ook over het gebruik van clustermunitie in het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan.


Ismail timmert aan de weg terug na ongeval met landmijn 13 november 2020

Ismail verloor zijn beide benen toen een landmijn ontplofte. Hij was veertien jaar. Handicap International gaf hem nieuwe protheses en zorgde ervoor dat hij opnieuw kan stappen.

 • Libanon