Goto main content

4 APRIL

#THISISMAD: IN ACTIE TEGEN MIJNEN

Op 4 april, Mine Awareness Day of internationale dag tegen mijnen, plant Handicap International reuzenprotheses neer in zeven grote steden over het hele land. Meteen jouw kans om een lans te breken voor de slachtoffers van mijnen!

Op 4 april, Mine Awareness Day of internationale dag tegen mijnen, plant Handicap International reuzenprotheses neer in zeven grote steden over het hele land.

Voorbijgangers zullen worden uitgenodigd om hun handtekening te plaatsen op de prothese en zo hun solidariteit uit te drukken voor slachtoffers van mijnen. Met deze nationale actie wil Handicap International de problematiek van mijnen onder de aandacht brengen van het grote publiek. In Gent mag het nog wat meer zijn: daar kan iedereen meebouwen aan de prothese en op het moment suprême zich aan een ware beklimming wagen. Ontdek onderaan welke stad wat in petto heeft.

In alle steden ligt in elk geval een petitie voor je klaar tegen mijnen en andere vormen van gewapend geweld. Grijp er bovendien je kans om Handicap International al krassend te helpen bij ontmijningswerken! Ook zullen onze vrijwilligers op 4 april je met plezier meer uitleg geven over de huidige toestand van mijnen wereldwijd.

za, 04/04/2015 - 11:00

Handicap International belooft een dag vol actie én een reuzenprothese in het commercieel centrum "Les Dauphins" in Moeskroen om de internationale dag tegen mijnen in de kijker te zetten.

za, 04/04/2015 - 11:00

Vereeuwig je naam op de reuzenprothese die de leerlingen van het Windekind maakten en toon zo je solidariteit voor slachtoffers van landmijnen. We verwachten je op het Martelarenplein!

za, 04/04/2015 - 11:00

Wij durven wedden dat menig voorbijganger in Hasselt verbaasd zal opkijken op 4 april: een artistieke reuzenprothese uit gerecycleerde houten plankjes zal er de Grote Markt sieren!